You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Pine Village Antalya

Proje Bilgisi

Bölge: Antalya, Türkiye

Antalya’nın Düzlerçamı bölgesinde, doğanın kalbinde hayata geçirilen PineVillage projesi 16 ikiz, 24 tekil villa olmak üzere 56 villadan oluşuyor. Projede kapalı ve açık yüzme havuzu, bir sosyal tesis ile 3200 m2 kapalı otopark da mevcut.

Toplamda 43 bin 500 metrekare betonarme işçiliğin yapıldığı projenin inşaatında PERI ALPHADECK Döşeme Kalıp Sistemi ve PERI HANDSET Alpha Hafif Panel Kalıp Sistemi kullanıldı.

ALPHADECK Döşeme Kalıp Sistemi dışarıdan karmaşık ve teferruatlı gibi gözüken ama aslında kullanıldıkça basitliğine hayranlık duyulabilecek bir kalıp sistemi. Kurulum aşamasında düz tabliye imalatında hızı çok artıran, söküm sırasında sökülen parçanın yeni imalat için hazır olması nedeniyle doğrudan gün/zaman kazancı sağlayan, demir-tel gibi sabitleme ve imalat sarf malzemelerinin minimumda kullanıldığı yeni bir teknoloji.

Pine Village şantiyesinde yaşanılan sorunlardan biri de, projede son başlaması planlanan kısmın ilk başlayan kısım olmasıydı. Bu da doğal olarak kalıp siparişlerindeki sıralamanın hızlı bir şekilde revize edilmesi ve metrajların artırılması gerekliliğini doğurdu. PERI tarafından siparişlerin zamanında revize edilmesi ve nakliyenin gerçekleştirilmesi, işin en başında yaşanabilecek zaman kaybının da önüne geçilmesini sağladı.

Gereksinimler

Her inşaat projesinde olduğu gibi zaman tasarrufu ve ekonomik açıdan kazanç en önemli gereksinimlerdendi. Son anda değişen sipariş planlarına bile hızlı adaptasyon gösteren PERI, ekonomik avantajı yüksek ürünleriyle her zamanki gibi kullanıcıya tam destek sağladı. Ayrıca ürünlerimiz kullanım kolaylığıyla arttırdıkları saha güvenliğiyle şantiyelerin favorisi olmaya devam ediyor.  

Müşteri

Adele Mühendislik ve İnşaat 

Müşteri Avantajları

Son yılların en inovatif çözümlerinden bir olan ALPHADECK Döşeme Kalıp Sistemi ile HANDSET Alpha Hafif Panel Kalıp Sistemi, Pine Village projesinde hızlı imalata imkan verirlerken işçilik, zaman ve malzemeden de tasarruf sağlıyorlar.

Rizman KORAY
Şantiye Şefi

İlk imalatta hem PERI satış sorumlusu hem de süpervizörü sık sık şantiyeye geldiler ve malzemenin tanıtımını gerçekleştirdiler. Projeye uygun ilk tabliye imalatımızın ardından edindiğimiz tecrübeyle biz de minik dokunuşlarda bulunduk. Ürün teslimatı istenilen metraj ve takvimde sorunsuz, güvenli ve ambalajlanmış bir şekilde yapıldı. Sipariş ve teslimatta sorun yaşamadık. Bilakis eksik verdiğimiz veya atladığımız bazı siparişler olmasına ragmen PERI’nin ürünleri aynı gün içerisinde kargoya teslim ettiği durumlar da çok oldu. Özverili destekleri için PERI’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Diğer firmalara da hem kendi kullandığım PERI sistemlerini hem de diğer PERI çözümlerini öneriyorum. PERI ile birlikte uzun yıllar çalışmak dileğiyle...

PERI çözümü

Projenin perde-kolon imalatlarında tercih edilen HANDSET Alpha Hafif Panel Kalıp Sistemi’nin ilk montajı yerde yapılıyor. Kolon-perdenin boyutlarına göre panolar ayarlanıyor, yükseklik-genişliklerine göre L kalıp montajları yapılıyor. Bu ilk imalattan sonra mobil vinçle kolon-perde imalatı gerçekleştiriliyor. Sonrasında aynı kolon-perde boyutlarında kalıp sökülüp temizleniyor ve yağlanıp diğer imalatlara devam ediliyor.  


Projenin tabliyelerinde tercih edilen ALPHADECK Döşeme Kalıp Sistemi’nde ise alışılagelmişin dışında kirişler ve kolon çevresi dışında plywood/kereste kullanılmıyor. Döşeme panosunun direklerin tepesinde bulunan oynar kafalara takılmasıyla kurulan sistemde, tabliyenin yükü direklere doğrudan aktarılıyor. Söküm sırasında oynar kafaların pimine vurularak 18 cm düşürülmesiyle pano serbestçe alınabiliyor.

İmalata, “drophead”lerin dikmelere monte edilmesiyle başlanıyor. Kurulum projesine göre ilk panolar yerleştirilip küçük bir tabliye yapılıyor; ardından imalata, panoları tabliye üstüne alarak, aşağıdan iki personelin direkleri tutması ve yukarıdan da bir personelin panoları yerleştirmesiyle devam ediliyor. Tüm tabliye alanı panolarla kapatıldıktan sonra perde çevresi ve kiriş birleşim noktalarına pano kenar boyutlarına göre “filler beam adf” elemanları monte ediliyor. Bir tarafı panoya oturup diğer tarafı 1,8 cm aşağıda oluyor. Bu, plywoodun getirilip üstüne çivileyerek panodan-plywooda düz bir şekilde geçilmesini sağlıyor. Filler beam adfleri esasında kirişlerle panoları birleştirirken, pano boyutları dolayısıyla eksik kalan tabliye alanı veya kolon yırtıklarının plywoodla kapatılması esnasında kalıbın sürekliliğini sağlayan bir birleştirme elemanı.