You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

01
Kas
01
Kas

PERI’nin Bauma 2022’de Sergilediği Yeni Ürün Teknolojileri Yoğun İlgi Gördü

1 Kas 2022


24-30 Ekim tarihlerinde Münih’te gerçekleşen Bauma 2022’de yenilikçi çözüm ve teknolojilerimizi 200,000’den fazla ziyaretçimizle buluşturduk

PERI bu sene sergi alanını daha da genişleterek açıkhava alanına ekstra bir stand daha ekledi. Tamamen inşaatta 3D yazıcı teknolojilerine yer verilen bu alanda tüm ziyaretçilerin ilgisini çeken birçok uygulama yapıldı.

3 Boyutlu Yazıcılar ile Fuar Boyunca Her Gün Yeni Bir Bina İnşaatı Gerçekleştirildi

Geçtiğimiz Bauma’dan bu yana 3D yazıcı teknolojilerinde kendini geliştirmeye devam eden PERI alanında eşsiz olduğunu Bauma 2022’de her gün yeni bir evi 3D yazıcı teknolojisiyle tamamlayarak kanıtladı. Evler boyut olarak küçük olsa da uzmanların bu sürecin ne kadar hızlı ilerleyebileceğini göstermesi oldukça ilgi çekiciydi. Sabah fuarın ilk ayak sesleriyle başlayan bu uygulama akşam saatlerinde fuar alanı ışıklarını kapatana dek devam etti ve tüm ziyaretçiler bu süreci an ve an takip etme şansı yakaladı. PERI, 2018'den beri hisse sahibi olduğu Danimarkalı üretici ve pazar lideri COBOD'un COBOD BOD2 yazıcısı ile baskı teknolojisinde hızla ilerlemeye devam ediyor.

Dijitalleşen Şantiyeler İçin Yeni Teknolojiler

PERI’nin Bauma 2022’deki bir diğer etkinliği dikkat çeken “Dijital” temalı sunumlarıydı ve bu sunumlarda dijital teknolojilerin şantiyedeki iş akışının hızlanmasına nasıl yardımcı olduğu uygulumalı bir şekilde gösterildi. Dijitalleşen şantiyelerle birlikte artan hız, güvenlik ve ekonomik avantaj, arkasında yine PERI imzası bulunduruyor. Bauma fuarı süresince ziyaretçilere PERI’nin yeni müşteri portalı myPERI Customer Portal, eklenen yenilikleriyle PERI InSite ve benzeri bir çok PERI uygulaması sunuldu ve ziyaretçilerin bu uygulamalarla deneme yapma fırsatı oldu.

PERI’nin dijital ürünleri arasında ön plana çıkan PERI InSite, beton dökümü boyunca şantiye personellerine gelen verilere göre proses ile ilgili karar verme imkanı sağlıyor. Kullanışlı kontrol ünitesi farklı ölçüm türleriyle aynı anda birkaç ölçüm yapılmasını sağlamaktadır.

“PERI XR” özel olarak ilgi gören alanlardan bir diğeriydi. Burada PERI bir başka uygulaması olan PERI Extended App ile kalıp ve iskelelerin 3 boyutlu gerçek oranlardaki görüntülerinin mobil cihaz yardımıyla görüntülenmesine olanak tanıdı. PERI’nin dokunuşuyla bu tip projeler bir üst seviyeye çıkarak iletişim, güvenlik ve verimliliği optimize etmiş oldu. Artık bulundukları konum farketmeksizin proje yöneticileri şantiye alanında sanal bir şekilde gezinebilir, olası problemleri tanımlayabilir ve tüm süreci bu şekilde uzaktan yönetebilirler.

Kalıp ve İskele Projelerini Verimli ve Dijital Bir Şekilde Planlama

PERI daha önceden de olduğu gibi bu fuarda da yazılım ve dijital araçlarının birçok proje için gerçek boyutlandırmasını yaparak kalıp ve iskele projelerinin basitleştirilebileceğini göstermiş oldu. PERI portföyü, QuickSolve, MultiCAD ve PERI CAD ile farklı uygulamalar ve karmaşık yapılar için çeşitli çözümlere sahiptir.

QuickSolve karmaşık olmayan projelere özel çözümler üreten bir planlama uygulamasıdır. Web uygulaması sayesinde basit projeler için kalıp ve iskele çözümleri üretilebilir.

PERI MultiCAD portföyü ise, Autodesk Revit ve diğer birçok CAD sisteminde profesyonel kalıp planlaması sağlar. (bimcatalogs.net'teki mevcut PERI planlama objeleri CADENAS ile birlikte 150'den fazla CAD formatında planlama için 150'den 700'den fazla bileşene çıkarıldı.)

Endüstriyel İskele Alanında İnovasyonlar

PERI sergi salonu ayrıca iskele sistemlerindeki tamamen yeni ve güncel inovasyon çalışmalarına da yer verdi. Bunların arasında PERI UP İskele Kit için ideal bir ek ürün olan esnek cephe kaplama sistemi de bulunuyordu. PERI UP Cladding ile iskelenin dış tarafı artık hızlı bir şekilde kapatılabiliyor. Bu ek ürünün kullanımıyla birlikte hava şartları ve diğer çevresel etkenlere karşı çalışanları korumaya ilişkin ihtiyaç karşılanarak ve beraberinde bina tadilat işlemleri sırasında estetik bir görünüm sağlanmaktadır.

Neredeyse hiç boşluk bırakmayacak şekilde cepheyi kaplayan bu sistem saha personeline şiddetli yağmur veya güneşten koruma sağlarken yarı-saydam yapısıyla gün ışığında aydınlık bir çalışma ortamına da olanak sağlar. Tüm bunlar birleştiğinde üstün bir güvenlik alanı oluşturur.

PERI UP Cladding dışında dikkate değer bir diğer yenilik ise STS 300 İskele Transfer Sistemiydi. Ziyaretçiler, PERI portföyünün yeni üyesi olan kolaylıkla sökülüp istiflenebilir sepetlere sahip bu taşıyıcı sistemin iskele projelerindeki süreci ne kadar başarılı bir şekilde optimize ettiğini ilk elden deneyimleme şansına sahip oldular. 

Yeni PERI UP Modüler İskele Sistemi: EVOTOP

PERI, geniş standart konfigürasyonuna sahip Alman Yapısal Mühendislik Enstitüsü(DIBt) tarafından onay alan ilk PERI UP Modüler İskele Sistemi olan yeni EVOTOP serisini de ilk Bauma 2022’de sergiledi. EVOTOP beş yeni bileşeni ile daha yüksekte çalışmayı ve daha ağır yükleri taşımayı mümkün kılarak modüler iskele sistemlerinin çok yönlülüğünü, cephe iskelesi yapımında gerekli yüksek montaj hızıyla birleştirmektedir. EVOTOP, karmaşık geometriler ve ağır yük gereksinimlerindeki ağır, esnek olmayan ve taşıması zor çerçevelerin yerleştirilmesine imkan vermesinin yanı sıra basit geometriler için de bunu sağlamaktadır. Diğer taraftan ankraj sayılarının azaltılması nedeniyle projeler uygun maliyetli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

İlgili Kişi

Pazarlama ve İletişim Koordinatörü
Önder Eğer
+90 212 886 74 00
onder.eger@peri.com.tr